Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
toxatyt
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2025 10:01 Temat postu: Przypadki użycia i przykłady AIOps |
|
|
Prawdziwe historie wdrożeń AIOps są inspirujące: firmy szybciej reagują na awarie, przewidują obciążenia i poprawiają stabilność. Ale na razie to tylko teoria. Chciałbym poznać więcej szczegółów i praktycznych porad, ale wątpię, żebym dał radę bez pomocy z zewnątrz. Udostępnienie studiów przypadku lub zasobów byłoby prawdziwym impulsem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2025 10:01 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
katana29
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2025 10:59 Temat postu: |
|
|
Zawsze najlepiej uczę się na przykładach, dlatego cenię praktyczne doświadczenia bardziej niż suchą teorię. Dlatego kurs AIOps Foundation był dla mnie szczególnie przydatny. Zawiera on rzeczywiste przypadki wdrożeń AIOps: przykłady z różnych firm, praktyczne scenariusze przejścia od tradycyjnego zarządzania do inteligentnej automatyzacji oraz przykłady integracji ze środowiskami DevOps i chmurowymi. Te historie pomogły mi zrozumieć, że AIOps to nie abstrakcyjna koncepcja, ale realne narzędzie, które działa i przynosi rezultaty. Polecam kurs AIOps Foundation każdemu, kto chce zrozumieć, jak podejścia AI są wdrażane w praktyce i które kroki przynoszą największe efekty. Dla mnie studia przypadków były kluczowym doświadczeniem edukacyjnym: pokazały, jak dostosować pomysły do konkretnych warunków i czego można się spodziewać w rzeczywistej pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zazajoj1111
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2025 11:39 Temat postu: |
|
|
Chociaż AIOps jest przydatny w teorii, praktyczne przykłady użycia pomagają zrozumieć prawdziwą wartość tej technologii. Prawdziwe historie wdrożeń pokazują, jak firmy optymalizują procesy, przyspieszają diagnostykę incydentów i poprawiają niezawodność usług. Przypadki te dają wgląd w to, które kroki rzeczywiście działają, a które podejścia należy dostosować w oparciu o konkretną infrastrukturę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2025 11:39 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |